Aubergine (Solanum melongena) er en op til 1,5 meter høj plante med lavendelblå blomster. Aubergine dyrkes for sine frugter, der findes i mange varianter. De typiske er aflange eller ægformede og violette i farven. Aubergine tilhører samme familie som kartoffel og tomat, men den stammer oprindelig fra Sydøstasien. Auberginer findes i mange forskellige sorter, der giver vidt forskellige frugter. Den mest kendte i Danmark er den violette variant – hvis farve også kendes som auberginefarvet.
Andre varianter er små og runde, stribede eller ægformede. Det engelske navn er eggplant. Auberginer kan grilles, dampes, gratineres, paneres og indbages. Aubergine indgår i traditionelle middelhavsretter som Ratatouille, İmam bayıldı og Moussaka. Frugtkødet er hvidt og svampet i konsistensen.
Set på:
Dansk Spinat i 3kg
Danske Jordbær 8x250g (drivhus)
Danske Radiser 12bdt (rød-hvide)
Italienske Røde Springløg 14bdt. og Rødbeder m/top 10bdt