Artiskokken har været kendt i Middelhavsområdet i mere end 2000 år.
I 1500-tallet blev den introduceret til Frankrig, Holland og England og videre til America i 1800-tallet. I 1600-tallet var artiskokker forbeholdt mænd. Det var ikke tilladt for kvinder at spise artiskokker, fordi den blev betragtet som et elskovsmiddel og man mente at den forøgede deres seksuelle magt.
Artiskokken er en plante, hvor den lukkede blomsterstand høstes lige før blomstring. Det er de nederste dele af bladene og bunden, der spises.
Skyl Artiskokken. Stilk og nederste blade fjernes.
Koges med citronbåde, salt og peberkorn. Hele artiskokker bliver mørke hvis ikke de er helt dækket af vand under kogningen. Hold dem derfor nede med en varmefast tallerken eller læg et vådt klæde øverst så de er dækket af vand.
Kogetid ca. 15-45 min – til bladene let kan trækkes fra. Vendes efter kogning med bunden op, så vandet kan løbe fra.
Fra Italien er der kommet sommerkål i ks. med 6 stk. Ærter i 5 kg.ks.samt røde springløg.
Rabarber fra Holland 6 kg.
Træmodne mango fra Peru. 9 stk.