Fersken.
Frugten stammer oprindeligt fra Kina, hvor den har været dyrket i omkring 5.000 år og er et tegn på udødelighed. Idag er Kina den førende producent af fersken,
skarpt forfulgt af Italien på andenpladsen. I Italien dyrkes fersken primært i regionerne Piemonte, Veneto, Ligurien, Emilia-Romagna samt Campania.
I Italien spiser hver indbygger i gennemsnit 6,5 kilo fersken om året.
En af de helt klassiske opskrifter med fersken er naturligvis peach melba – det vil sige fersken og hindbær, men der findes et væld af spændende opskrifter med fersken. Blandt den traditionelle Piemontetiske dessert som bagte ferskner med fyld af amaretto og kakao, eller ferskner i rødvin. Derudover er fersken meget velegnet i bagværk som for eksempel tærter, og sidst men ikke mindst som marmelade.
Masser af Danske vare på torvet:
Iceberg, Hjertesalat, Radiser m/top, Kartofler m/jord
Asparges,Tyrehjerte tomater m.m.
Fra Spanien har vi fået Gule Vandmeloner 6stk.